Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

Mediakasvatus

Kymmenen viime vuoden aikana mahdollisuudet tutustua animaatioiden ja elokuvien tekemiseen Pohjanmaalla on toteutettu lähinnä elokuvataiteenopintojen yhteydessä tai hyväntahtoisten opettajien harrastusten voimalla. He ovat tehneet  pieniä elokuvia tai animaatioprojekteja yhdessä oppilaittensa kanssa. Kuitenkin viime vuoden aikana muutoksia on ollut huomattavissa elokuvakoulutuksen piirissä. Uuden audiovisuaalisen teknologian nopean kehityksen ansiosta melkein jokainen voi tehdä omia elokuvia.

 MG 1411

Vuonna 2008 järjestettiin kolmannen kerran lasten ja nuorten itse tekemien luontoelokuvien kilpailun kansainvälisestä näkökulmasta samoin kuin aiemmilla festivaaleilla ja tuottetiin festivaalin ensimmäinen mediakasvatusprojekti Pohjanmaalla. Mediakasvatushanke sisälsi kaksi animaatioseminaaria Vaasassa ja Kristiinankaupungissa (9.-10.2.2008), lasten animaatiotyöpaja Kristiinankaupungissa, luontoelokuvatyöpajat Skaftungin ja Metsälän kouluissa sekä työpaja Vaasan taiteen perusopetuksen yhteydessä ja yhteistyössä Vaasan kulttuuriviraston kanssa. Mediakasvatushankkeessa tuotettiin 8 animaatioelokuvaa ja 2 dokumenttielokuvaa. Hanke on ollut niin menestyksellinen ja uusia ryhmiä on ilmaissut halukkuutensa osallistua myös hankkeeseen, joten hanketta jatkettiin.

mediaeduc 1

 

Aika- ja luontomatkoja mediakasvatuksen keinoin


Joka toinen vuosi järjestettävä Wildlife Vaasa kansainvälinen luontoelokuvafestivaali järjestetään tänä syksynä kuudennen kerran marraskuussa 21. – 25. Välivuosina festivaalin työryhmä ei kuitenkaan ole lepäillyt.  Vuonna 2008 käynnistynyt mediakasvatusprojekti on jatkunut koko ajan tuottamalla uusia mielenkiintoista elokuvaprojekteja Pohjanmaalla. Carita Nyströmin avulla projekti sai tosi mielenkiintoisen sisällön myös ruotsikielisellä rannikkoalueella kuten Maalahdessa, Korsnäsissä, Kaskisessa ja Kristiinankaupungin Dagsmarkissa. Caritan laaja kontaktiverkosto sekä hänen arvokas kirjallisuuskokemuksensa vaikutti hyvin myönteisesti projektin laatuun sekä toteuttamiseen vielä kerran. Mediakasvatusprojekti sisälsi myös koulutuskokonaisuuksia kuten videoeditointikursseja, elokuvaesityksiä kouluissa sekä tarjosi myös mediaopiskelijoille ammattimaista opastusta työharjoittelujaksolla.

pics 28-5-2011 036

Vuonna 2011 mediakasvatusprojektin toteutus alkoi Vaasassa kun maahanmuuttajanuoret olivat vielä kerran mukana tekemässä uutta dokumenttielokuvaa.  "Mission Possible" -elokuva kertoo nuorten vaasalaisten maahanmuuttajien sekä heidän kouluttajiensa mielipiteitä kotouttamisesta. Elokuva on toteutettu yhteistyössä Vaasan ulkomaalaistoimiston kanssa ja sisälsi myös luontomatkan maailmanperintöalueelle.

Kevään 2011 aikana käynnistyi toinen elokuvaprojekti "Äventyr på Storholmen" yhteistyössä Dagsmarkin koulun kanssa. Uuden elokuvaprojektin toteutus tapahtui Storholmenin luonnonsuojelualueella Pärusissa. Oppilaat osallistuivat myös elokuvan kuvaukseen, leikkaukseen, editointiin, äänen ja musiikin tuottamiseen sekä elokuvan käsikirjoittamiseen.


 MG 3294

Kolmas elokuvatuotanto alkoi Korsnäsissä alkukesällä läheisellä Lillgrynnanin saarella missä 90 -vuotias paikallislegenda Joel Lenlund esitteli kameran edessä vanhoja kalastuskulttuurin perinteitä ja kertoi koululaisille vanhoja tarinoita pohjalaisten elämästä Korsnäsin kotiseutumuseossa.


P9150151

P9230242

Viime syksyn aikana Korsnäsissä syntyi elokuvaprojekti, jossa teemana oli aikamatka 1800-luvulle. Tämä elokuvaprojekti toteutettiin Korsnäsin Pappilamuseossa. Toinen aikamatka projekti toteutettiin Kaskisen kalastusmuseossa Kaskisen koulun kanssa.

mediaeduc 2

Saman aikaan Carita Nyströmin johdolla järjestettiin uusi elokuvaprojekti Köpingin koulun kanssa Maalahden venemuseosta. Tämä elokuva toteutetaan keväällä 2012.

mediaeduc 5

 

Projektissa tehdyt filmit osallistuvat automaattisesti tämän vuoden syksyllä festivaalin elokuvakilpailuun, jossa lapsilla ja nuorilla on omat sarjansa.

 

LUE LISÄÄ MEDIAKASVATUSPROJEKTISTA >>

katso myös projektin arviointivideo Youtubessa: 

 

 

Mediakasvatuksen Tukijat:

 

etelapohjanmaanrahasto

lapsiluonto saatio

svenskakulturfonden

pohjanmaanliitto

pm logo alkuper

vaasa vasa rgb 1

Sosiaalinen media

fblogo

ytlogo

Instagram logo

VisitorsTotal: 232545

Republic Of Moldova 35.1%
Finland 16.2%
United States 11.7%
China 11.1%
Spain 3.3%


Etsi Sivuiltamme

Joomla visitor tracking and live stats
Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck