Information about of different web hosting plans. Users submitted reviews for inmotion hosting company.

Mediefostran

Skriv ut

Tids- och naturresor med mediafostran

Wildlife Vasa internationella naturfilmsfestival, som ordnas vartannat år, kommer i höst  21 - 25 november att hålla sin sjätte festival. Festivalens arbetsgrupp har dock inte legat på latsidan under mellanåren. Projekt Mediafostran startade år 2008 och har kontinuerligt genomfört flera nya och intressanta filmprojekt i Österbotten. Med Carita Nyströms hjälp utvidgades projektet till det svenskspråkiga kustområdet, t.ex. i Malax, Korsnäs, Kaskö och Dagsmark. Caritas kontaktnät och hennes litterära  erfarenhet inverkade mycket positivt på projektets genomförande. Mediafostran innefattade skolningshelheter med kurser i video-editering och filmförevisningar i skolor. Det erbjöd också professionell handledning i form av praktikperioder för mediastuderande.

mediaeduc 1

År 2011 inleddes mediafostranprojektet i Vasa genom att unga invandrare deltog i skapandet av ännu en ny dokumentärfilm. Filmen "Mission Possible" handlar om hur unga invandrare i Vasa och deras utbildare ser på integrationen.  Filmen har gjorts i samarbete med Vasa utlänningsbyrå och innefattade en naturutfärd till världsarvsområdet.

pics 28-5-2011 036

Under våren 2011 startade ett nytt filmprojekt "Äventyr på Storholmen" i samarbete med Dagsmark skola i Lappfjärd. Det genomfördes på naturskyddsområdet Storholmen i Pärus. Eleverna deltog i filmande, klippning, editering, skapande av ljud och musik samt manusarbete.

 MG 1411


En tredje filmproduktion inleddes försommaren 2011 i Korsnäs, ute på ön Lillgrynnan i Korsnäs skärgård. Den 90-årige lokala legenden Joel Lenlund berättade framför kameran om traditioner inom fiske- och sälfångstkulturen. Dessutom berättade han i Korsnäs hembygdsmuseum om gamla österbottniska seder och bruk för lågstadieskolans elever.

mediaeduc 2


mediaeduc 3

Samtidigt startade man i Köpings skola tillsammans med Carita Nyström ett nytt filmprojekt om Kvarkens båtmuseum i Malax.

P9230242

Under hösten filmade man i Korsnäs en tidsresa till 1800-talet. Det projektet genomfördes vid prästgårdsmuseet i Korsnäs. En annan tidsresa filmades vid Kaskö fiskemuseum i samarbete med Kaskö skola.

mediaeduc 4

De här nämnda filmerna kommer automatiskt att delta i detta års filmtävling på hösten. Inom denna har barn och unga en egen kategori.

 Mera information: Mediefostran video (Youtube)

 

Mediefostran stöds av:

etelapohjanmaanrahasto

lapsiluonto saatio

svenskakulturfonden

pohjanmaanliitto

pm logo alkuper

vaasa vasa rgb 1

 

Följ oss

fblogo

ytlogo

Instagram logo

VisitorsTotal: 232545

Republic Of Moldova 35.1%
Finland 16.2%
United States 11.7%
China 11.1%
Spain 3.3%


Sök

Joomla visitor tracking and live stats
Joomla 2.5 Templates designed by Textildruck